23 lipca 2016 r. w Książnicy Pomorskiej w Szczecinie odbędzie się konkurs Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów. Organizatorem konkursu jest Polska Izba Produktu Regionalnego I Lokalnego w Warszawie, Urząd Marszałkowski Województwa Zachodniopomorskiego oraz Zachodniopomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Barzkowicach.

Konkurs podzielony jest na dwie główne kategorie: na najlepszy regionalny produkt żywnościowy oraz na najlepszą potrawę regionalną. Konkurs polega na gotowaniu zgłoszonej potrawy głównej i przystawki.

W konkursie na najlepszą potrawę regionalną mogą wziąć udział 2 osobowe ekipy.

Zgłoszenia należy przesyłać do dnia 30.06.2016 r na adres podany w stopce. Szczegóły udziału określa regulamin (w załączeniu). Jednym z głównych elementów konkursu jest możliwość nominacji Państwa potrawy do nagrody PERŁA 2016, która będzie wręczana na targach Smaki Regionów w Poznaniu.